Åt sydväst och åt sydost

Åt sydväst
På den sydvästra delen av tomten står uthuset. Där har det inte hänt så mycket eftersom det inte fanns så många träd att fälla där, men träden allra närmast uthuset och en stor björk är borta.

IMG_1362text

Augusti 2017

IMG_1426

September 2017. Så här nära stod asparna.

Januari 2018 ser det ut så här.

IMG_2115

Här ligger björken snyggt och prydligt uppsågad (dec 2017). Allt björkris får jag ta reda på till påsk. I december var det snöfritt, som ni ser.

20171205_113602

Åt sydost
På den sydöstra delen av tomten ligger ”frukostplatsen”, med morgonsol, Skogslunden och Tomtekullen. Jag ville ha kvar alla granar i den delen av tomten, jag ville ha kvar lönnarna som skuggar hammocken, jag ville ha bort de andra lövträden och jag ville ha bort björkarna, både de som stod upp och de som fallit ner i någon storm eller av ålder. Sist, men inte minst, ville jag ha bort lärken som stod farligt nära torpet.

20171205_113708

Lärken
Lärken och några björkar har fallit (dec 2017).

Bakom hammocken ser det rätt tomt ut nu i januari, när det inte finns några löv på träden. Eftersom fästena till taket på hammocken är trasigt, så hoppas jag att det blir skugga ändå av lönn-löven. Just nu står inte hammocken på sin rätta plats, utan lite mer åt vänster på bilden nedan. Av hela det ”buskage” av träd, som stod i/på ett stenröse, finns det nu bara tre träd kvar.

IMG_2124

Tomtekullen
Den två små fina granarna på Tomtekullen är tyvärr borta. En av dem tog min röjsåg med sig av misstag när jag röjde lite för vilt och den andra strök med i någon av fällningarna i dec 2017. Mina betongfigurer Tomtemor & Tomtefar fick flytta hem till Gullspång över vintern så länge. Vi får se om de vill flytta tillbaka eller vill bo någon annan stans 🙂 till våren, nu när de inte har några granar att gömma sig bakom.

Just nu är kullen täckt med ris. Där ska nog röjningsarbetet starta, så att de växter jag satt på kullen får ljus tidigt i vår.

Åt nordost
I den nordöstra delen av tomten har det hänt mest, så det jobbet får ett eget inlägg så småningom.

signatur2018

Detta inlägg publicerades i Skogslunden och märktes , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Åt sydväst och åt sydost

  1. Pingback: Åt nordost |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s