Åt nordost

I den nordöstra delen av tomten på Evatorp ligger Köksträdgårdens alla 53 pallkragar. Skogen av lövträd har skymt solen ända fram till mitt på dagen ungefär. Nu har jag kunnat studera solens gång och kunnat klura på vilka träd som måste tas ner under två odlingssäsonger. Man ska ju inte förhasta sig när det gäller att ta ner träd, har jag hört och läst. Men efter två säsonger såg jag att man i princip kunde ta ner ”alla” lövträd i den här delen av tomten. Granarna ville jag ju ha kvar, som jag skrev tidigare.

Skogen mot öster var tät och skuggade en hel del, men det som skuggade allra mest var de gigantiskt höga lövträden uppe vid komposterna. Det var de som inte lät solen komma fram till pallkragarna förrän vid lunchtid.

20171208_111547Nu är de borta.

IMG_2132

Här faller en av de tre största lövträden (aspar). Sen kvistas och sågas stammen upp i mindre delar.

20171228_111123

Stammarna som jag inte ville behålla är bortforslade.

20171222_105455

Stammarna som jag ville behålla är prydligt staplade borta vid Grillplatsen.

IMG_2111Nu återstår det att ta hand om allt ris och eventuellt åtgärda alla stubbar. Ja, har man inte jobb så skaffar man sig.

Nu har jag kommit varvet runt på tomten, från nordväst (med Frukt&Bär) över sydväst till sydost (med Uthuset, Grillplatsen och Skogslunden) och nu till slut nordost (med Köksträdgården).

Det ska bli så spännande att se hur det ser ut när allt ris är röjt, löven börjar spricka ut och solen står högre på himlen. En flyg- eller drönarbild över Evatorp skulle sitta fint!

signatur2018

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s