Resan till Nepal – Nu börjar vi vandra

Tidigt på måndagsmorgonen gav vi oss iväg med all vår packning, vår guide Ram, våra två bärare och våra vandringsstavar från Kathmandu till Sundarijal, där vår vandring började.

Vilken otrolig lyx att ha två, inte så stora men starka, killar som tog packningen!
Här packar de ihop fyra personers packning till två ”paket” att på nepalesiskt vis bars på vår vandring. Varje ”paket” vägde mellan 20 och 25 kilo.

20180402_084929

Här bär killarna vår packning ( i regn) på nepalesiskt vis. Foto: Annelie Berg A´Deild

Här startade vi vår vandring.

Första dagen var det en enda lång trappa upp till 2430 möh. Jag tog inte en enda bild på alla trappsteg som vi tog, så JOBBIGT var det! En av deltagarna hade en festlig stegräknare som även gav besked om hur många våningar vi hade gått upp. Första dagen gick vi upp 123 våningar (ca 350 höjdmeter). Totalt på hela vandringen gick vi upp 242 våningar (ca 700 höjdmeter).

Jag lånar en bild av en annan av deltagarna som fångade våra strapatser i alla trappor. Den säger allt om första dagens vandring!

trapporbildannelie

Foto: Annelie Berg A´Deild

Upp, upp, upp mot vandringens högsta punkt; 2430 möh

20180402_160426

Framkomsten till hotellet på kvällen var MYCKET välkommet, det ska erkännas. På kvällen fick vi uppleva en kraftig regnskur, strömavbrott och hagel. Check på det!

Runt hotellet kunde man tydligt se vilka konsekvenser jordbävningen 2015 har haft på många hus. Finns inga pengar till återuppbyggnad av husen, överges de och får förfalla ytterligare. Vilken hemsk syn det är med ett hus som står ”på sniskan”!

20180403_080359
Tisdagen blev en lång vandringsdag. Inte så brant upp eller ner, men vi gick hela dagen. Hotellet i Nagakot var jättefint, men vi var tvungna att gå i trappor för att komma till våra rum. Det kändes TUNGT i benen efter två dagars gående, första dagen mest i trappor. Speciellt morgonen efter, när vi skulle gå till frukost. Oj!

signatur2018

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s