Fredagsblomman – Iris

Många växter/blommor som jag har i Ovala Rabatten har jag fått av vänner, tagit med mig, eller köpt, vid olika tillfällen, från olika ställen och också hittat på tomten. Det känns fint att tänka på de minnen som är förknippade med växterna; människorna, tillfällena och ställena, när jag ser hur det växer och blommar.

Den här fredagen får en ljusgul Iris bli min Fredagsblomma.

20180531_073447

En fantastisk primadonna, som efter 3 år i min ägo äntligen har börjat blomma. Den första blomman har slagit ut, men det kommer fler.

Just den hör irisen fick vi trädgårdsmästarelever plantera om i ett kursmoment på Skillebyholm 2015. Det som blev över fick vi ta med oss. Det är ett jättefint och trevligt minne från den tiden. Tyvärr gick jag aldrig färdigt kursen, men de kunskaper jag fick med mig från de två åren jag deltog, använder jag så gott som dagligen när jag odlar.

En fin fredag önskar
signatur2018

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s