Det ska bli skönt när alla plantor och annan växtlighet kan flytta utomhus

Det är samma sak varje år; Det ska bli skönt när växtligheten inomhus kan flytta utomhus!

I ”hobbyrummet”  börjar det se ut som det ska bli en härlig blomning i sommar och en fin skörd i höst 😉 . Trots dåligt med ljus, så har det grott och växt så det knakar. En del sådder har ränt iväg, men det brukar rätta till sig när plantorna kommer ut i verkliga livet.
Chili, basilika, broccoli, brysselkål, squash och tomater har omskolats en gång.

Blomfröerna har fått gro i ”49-pluttare” i år, med lyckat resultat. I år ska det bli massor med Rosenskära, Blåklint, Atlasblommor och Tobaksblommor i rabatterna, förutom Krasse, Tagetes, Solrosor och Ringblommor som jag sår direkt i ”Eldiga Rabatten” på södra sidan av huset på Villa Linnea. Mina egna Tobaksblomsterfrön måste nog kompletteras!!

I år har jag nya Luktärtsplantor på gång. Tillsammans med de perenna Vialerna hoppas jag att jag ska få ett riktigt fint Luktärtstorn i Tuttifruttirabatten.

20210409_130041 (3)_LI

I söderfönstret har pelargonierna redan börjat blomma, men jag knipsar av blommorna för bättre tillväxt av plantan. Blommorna får pryda gäst-toaletten i stället.

20210408_131043

Majs
I år har jag tänkt att Majs-plantor ska få växa i Tuttifruttirabatten, mest för att det är så snyggt med ”majsvippor” som svävar högt upp i luften. Blir det några kolvar som duger att äta är det en bonus. Majs-korn sår jag alltid i gamla mjölkförpackningar. Där kan de växa till sig utan omplanteringar. Majs gillar ju inte att man pillar för mycket med rötterna!

20210409_135605

Kronärtskocka
Samma sak med Kronärtskockorna. De ska få växa i ett högt, men litet, växthus över en enda pallkrage på Villa Linnea, mest för att de är så vackra. Blir det något att äta är det också en bonus.

20210409_130217

Tomater (låga)
De lågväxande tomaterna ska få växa i den lilla odlingstunneln i år. Den lilla odlingstunneln för 3 pallkragar är en Njord från GjordNära. Den har stått på Evatorp i 2 år, men nu ska den flyttas till Villa Linnea. Här kan du läsa om hur det gick till när jag fick ihop den första gången. Tur man är ingenjör, och har svart bälte i IKEA-möbelmontering, för det var inte det lättaste!
Nu är odlingstunneln nedmonterad och ska ställas i ordning tills det blir dags att plantera ut tomaterna på Villa Linnea. Plasten ska rengöras, pallkragarna ska målas (svarta) och så ska pallkragarna fyllas med ny jord. 

20190513_143747

Ha en fin fortsättning på helgen!
sign21

Detta inlägg publicerades i Blomsterträdgården, Köksträdgården, Nya Villa Linnea och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s