Skörden 2022 (del 1)

Först kommer rabarber, sen kommer sommarhallon, vita vinbär, jordgubbar, krusbär och blåbär i fruktträdgården. I köksträdgården är sockerärtorna slutskördade. Nu drösar äpplen ner från äppelträden, plommonen mognar, squashen producerar massor med frukter, tomaterna och gurkorna börjar producera, spenaten, rädisorna, ruccolan och sallaten är slut, morötterna och rödbetorna är färdiga att skörda och snart kan jag börja plocka björnbär.

Basilikasådden blev delvis misslyckad, men de plantor som blev har givit rikligt med blad att frysa in. Nysådden av basilika ser ut att komma stort.

20220831_105159

Min första blomkål är snart uppäten (av mig).
20220823_125014

Löken är upptagen och ligger på tork.
20220821_125329

Dillen och sötfänkålen pryder sina platser i pallkragarna. De har fått vara med som blomsterbuketter och en burk picklad sötfänkål står i kylen. Dillen blir dekoration till kräftkalasen. Resten hamnar i frysen eller i den picklade/inlagda gurkan.

Några svarta vinbär blev det tyvärr inte på mina flyttade buskar och blåbärstryn fick sammanlagt 3 (!) bär. Broccoli-sådden gick åt fanders och nysådden åts upp av larver.

Nu väntar jag med spänning på brysselkål, potatis, bönor, grönkål, spetskål och annat som inte är klart än. Vissa sådder var jag sen med, så jag hoppas på en lång, varm, solig och fin september/oktober.

sign21b

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s