Snart …..

Snart blir det egen potatis, egna sockerärtor, bönor, rankspenat, tomater och squash på mackan och/eller på tallriken.

Under tiden roar jag mig med att leka Skogsmulle och gå ut i skogen och plocka blåbär. De finns rätt gott om blåbär i skogen alldeles nära Evatorp. Jag behöver inte gå många meter innan det finns blåbär att plocka. Med mig har jag min nyinköpta (barn)bärplockare. En behändig liten sak (tyvärr i plast).

Man blir blå om fingrarna, men det är det värt. Värre saker finns det att bekymra sig om.
Rensningen är ett nödvändigt ont och trist, men det är det värt. Sämre saker än färska blåbär i yoghurten finns det.

Jag rensar blåbären och fryser in dem som de är. Lite socker kanske man borde ha i, men de blir inte liggande så länge i frysen så jag tror inte det behövs.

En bärplockare i metall, i vuxenformat, står på inköpslistan inför nästa loppis-tur.

sign2

Detta inlägg publicerades i Köksträdgården och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Snart …..

 1. Anna skriver:

  Det behövs inget socker när en fryser in blåbär, de håller sig länge som de är. Sen väljer en bara vad bären ska bli när de tinas. Visst är det vardagslyx med egenplockade bär i frysen!

  Gillad av 1 person

 2. Härligt med blåbär 😀 Borde ge mig ut och plocka både blåbär och kantareller men vi har så in i h-te med fästingar i skogen här 😦 Förra årets svamppromenad resulterade i 54 stycken som vi plockade krypandes på hunden och ett par var på oss själva ! Sånt ger avsmak och jag funderar på om det är värt mödan 😦 Självklart kan du få frön ifrån min vita purpurklätt 🙂 Maila din adress på fruktstund@telia.com och påminn mig om ett tag när de börjar bli klara 😉
  Kram
  Elisabeth

  Gillad av 1 person

  • Eva Linnea skriver:

   Det vore ju skoj om det blev nå´t av fröna. Är de svåra att få att gro och växa? Jag har bara fått plantor. Som jag har flyttat runt med mina plantor är det ett under att någon vill vara med i min rabatt. Jag skickar ett mejl. Kram och tack på förhand

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s