Min vinterköksträdgård & vinterförvaring på liten yta

Min lilla vinterköksträdgård hittar man på mitt köksbord den här vintern.

Där ”trängs” groddar, smörgåskrasse, kefir och ibland lök som börjat gro. Groddar på morgonmackan till morgonkaffet, toppat med smörgåskrasse, är det närmaste jag kommer självförsörjning av färska grönsaker så här års.

Vinterförvaring
Vinterförvaring av allt man odlat under säsongen är en ständig huvudbry. Bor man, som jag, i en liten lägenhet under vintern är det ingen lätt nöt att knäcka. Jag har löst förvaringen av lök genom att hänga lökförrådet i ”trevåningskorgar” i köksfönstret. Då har man löken nära till hands när man behöver den. Vitlök finns det fortfarande gott om, men gul- och rödlöksförrådet börjar sina.

IMG_5233.JPGDen lilla skörd av rödbetor som jag fick i höstas, ligger inlagd i en glasburk i kylen. Lite av rabarberskörden picklade jag och en del svarta vinbär blev till sylt. Förvälld svartkål ligger i frysen och den mangold och grönkål som jag räddat från fryshaveriet på Evatorp ligger också i påsar i min minimala frys i lägenheten.

En jordkällare på Evatorp skulle lösa en del av vinterförvaringsproblemen. Jordkällare står långt ner på min önskelista, men jag kanske ska flytta upp den önskan en bit!?

sign2

Detta inlägg publicerades i Hus & Hem och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Min vinterköksträdgård & vinterförvaring på liten yta

  1. Laila skriver:

    Rekommenderar verkligen jordkällare! Vår håller plusgrader på vintern oavsett utetemperatur och hyggligt svalt i sommarhettan. Du får komma på ett studiebesök och kolla hur den är konstruerad.
    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s