1 kvm lin 2021

Redan förra året var jag med i projektet ”1 kvm lin 2020” och vårdar ömt en tofs lintråd från min egen odling. Självklart är jag med i år också. Läs här om förra årets projekt (del1, del2, del3). Att lära sig gamla tekniker är otroligt spännande, lärorikt och intressant. Man får onekligen perspektiv på våra förmödrars/förfäders enorma slit med att få till tyg och garn för kläder, lakan, dukar och annat nyttigt. Ens tålamod tränas!! Det är många moment man ska igenom med sin linodling och mycket väntan är det.
Första momentet; så, är avklarat. Sen ska man vänta på nästa moment; det ska gro och växa. Det tredje momentet är vackert; blomningen. Det fjärde momentet är ryckning (skörd) och torkning, men det är inte förrän i höst.
20210503_143155

Dels har jag sått egna fröer från förra årets odling och dels har jag sått årets nya fröer som jag har fått från Region Västra Götaland. Läs mer på deras hemsida www.regionvgr.se/1kvmlin2021.

Fortsättning följer!
sign21

Detta inlägg publicerades i Förädling och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 1 kvm lin 2021

  1. Pingback: Linberedning #1kvmlin2021 |

  2. Pingback: Linberedning (Del 1) #1kvmlin2022 |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s